Da li ste znali? Black Friday je dobio ime zbog velikog broja ljudi koji bi se okupljali u kupovini dan nakon Dana zahvalnosti u SAD-u, često izazivajući saobraćajne gužve i nerede. Danas, Black Friday je mnogo više od jednodnevnog događaja, često se proteže na celu nedelju ili čak mesec dana popusta i promocija.

Uvod u Black Friday šoping

Black Friday, ili Crni Petak, postao je globalni fenomen, a u Srbiji svake godine dobija na popularnosti. Ovaj dan, koji označava početak sezonske kupovine za praznike, idealan je trenutak za nabavku tehničke robe, igrica, konzola i gejmerske opreme po znatno sniženim cenama. Za sve ljubitelje gejminga, Black Friday predstavlja priliku da nadograde svoj arsenal po povoljnijim uslovima.

Gde kupovati za Crni petak?

Popusti za „crni petak“ najavljuju se kao najveća sniženja tokom godine, a trgovci imaju sniženja od 10 odsto do 50 odsto. Iako je ovaj praznik nastao i vezivao se za kupovinu po tržnim centrima i maloprodajnim objektima širom sveta, poslednjih godina beležimo sve veće interesovanje i za onlajn kupovinu.

GAME CENTAR – epicentar gejming ponude: Game Centar, kao vodeći lanac prodavnica gaming opreme u Srbiji, nudi širok spektar proizvoda: od najnovijih konzola poput PlayStation 5 i Xbox Series X, Nintendo, preko raznovrsnih PC igara, do vrhunske opreme za gejming. Posebno za Black Friday, Game Centar priprema posebne ponude, uključujući ekskluzivne popuste na odabrane artikle. Ovde ćete moći da pronađete atraktivne popuste na širok spektar proizvoda – od najnovijih gejming konzola i PC komponenti, do raznolikih igara i dodataka za gejmere. Ono što Game Centar čini posebno interesantnim jeste njihova posvećenost kvalitetu i korisničkoj usluzi, što osigurava da svaki kupac dobije vrednost za svoj novac.

Ananas – izuzetne ponude za Black Friday: Za one koji tragaju za dodatnim mogućnostima tokom Black Friday prodaje, prodavnica Ananas ne treba da bude izostavljena. Poznata po svom bogatom asortimanu kućne elektronike i razne opreme, Ananas za Crni Petak priprema posebne akcije koje privlače pažnju širom Srbije. Posetite Ananas tokom Black Friday-a i iskoristite priliku da osvežite svoj gejming set-up ili pronađete savršen poklon za sebe ili svoje najdraže.

Ostale popularne prodavnice: Pored gore pomenutih, postoje i druge prodavnice kao što su Tehnomanija, Tehnomedia i CT Shop, koje takođe učestvuju u Black Friday prodaji, nudeći različite artikle iz sveta tehnike.

Kako planirati kupovinu?

Lista želja: Napravite listu želja pre Black Friday-a. Razmislite o igrama koje želite, konzolama koje planirate da kupite ili gejming dodacima koji su vam potrebni. Sve to lepo zapišite, i poređajte po prioritetima.

Budžet: Odredite budžet i držite se njega. Lako je zaneti se tokom Black Friday prodaje, ali važno je imati jasan finansijski plan. Znamo da je teško odoleti iskušenjima, i to je sasvim normalno, ali ipak pokušajte koliko-toliko da držite stvari pod kontrolom.

Rana istraživanja: Proverite ponude unapred. Mnoge prodavnice, objavljuju svoje Black Friday ponude nekoliko dana ranije.

Saveti za kupovinu na Black Friday

Rano kupovanje: Budite među prvima koji će pristupiti prodavnicama ili online shopovima. Najbolje ponude brzo nestaju, pa je važno biti spreman.

Upoređivanje cena: Uporedite cene između različitih prodavnica. Ponekad različiti prodavci nude iste proizvode po različitim cenama.

Provera specifikacija: Posebno kada je reč o tehničkoj robi i gejming opremi, važno je proveriti specifikacije proizvoda koji kupujete.

Zaključak

Black Friday u Srbiji je odlična prilika za sve gejmere i ljubitelje tehničke robe da nadograde svoju opremu po povoljnim cenama. Game Centar se posebno ističe svojom ponudom i predstavlja jedno od glavnih odredišta za sve vaše gejming potrebe. Pravilnim planiranjem i pametnim kupovinama, možete maksimalno iskoristiti prednosti Black Friday-a. Srećna kupovina!